кадър: Bulgaria ON AIRТой смята, че поне 80% от бранша действително

...
кадър: Bulgaria ON AIRТой смята, че поне 80% от бранша действително
Коментари Харесай

Алибегов: Да затворим след 2 седмици означава тотален фалит

кадър:  Bulgaria ON AIR

Той счита, че най-малко 80% от сектора фактически са спазили заповедта да не работят и резултатът са добрите здравни индикатори.

По думите му е дна огромна част от сектора ще желае да се имунизира.

Двучасовата среща на ресторантьорите приключи с консенсус и решение: Ресторантите извън хотелите ще работят от 1 март с час повече от тези в местата за настаняване и при 50% от потенциала си. Тези, които прекрачат вечерния час, са застрашени от санкция. Организираните пътувания зад граница и нощните заведения ще възобновят работа от 1 април.

" Тръгнахме си въодушевени, че ще можем да отворим. Беше доста значимо да се напише нова заповед, в която да се вкарат и нощните заведения ", съобщи в ефира на  " Денят ON AIR " ръководителят на Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов .

По думите му ресторантьорите са желали часът на затваряне да бъде 23:30, само че 23:00 ч. също е добър компромисен вид.

" Ако нощните заведения отворят, този час пада, най-вероятно ще остане по-дълго мярката за 50% от потенциала на заведенията ", добави Алибегов пред  Bulgaria ON AIR .

Той счита, че най-малко 80% от сектора фактически са спазили заповедта да не работят и резултатът са добрите здравни индикатори.

Попитан каква част от заведенията са банкрутирали поради локдауна, Алибегов отговори: " Рано е да се каже каква е сметката. Мислим, че ще е  не по-малко от 20%.  

Председателят на БАЗ каза още, че съгласно него няма вид заведенията още веднъж да затворят скоро. " Не обсъждаме вид да затворим след 2 седмици.   Това би означавало цялостен банкрут . Болниците към този момент са по-подготвени ", счита той.

Ричард Алибегов разяснява и каква част от сектора ще се имунизира.

" На срещата обсъждахме как да спасим туризма - единственият лек е имунизацията. Както знаем, тя е доброволна, само че колкото повече, толкоз по-добре. Гоним към края на годината 60-70% преболедували и имунизирани.  Една огромна част от сектора ще желае да се имунизира . Колкото повече доверие има към здравните управляващи, толкоз по-голяма ще бъде броя ", съобщи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР